Information

Stugförsäkring

Som kolonist i Fyrby Koloniförening har du möjlighet att genom föreningen teckna stugförsäkring genom Länsförsäkringar Östgöta. Villkoren hittar ni genom denna länk.

Vid skada anmäler du som har tecknat försäkringen ärendet till Länsförsäkringar Östgöta som du hittar via denna länk: https://www.lansforsakringar.se/ostgota/privat/

Tänk på att du vid inbrott eller liknande behöver göra en polisanmälan och få ett ärendenummer som du uppger i skadeanmälan.

Rot- och rutarbete

Du kan få göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt om- och tillbyggnad (rot) och för hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning (rut). Material och resekostnader ger däremot inte rätt till rot- och rutavdrag.

Så här fungerar rot- och rutavdraget

Du som köper rot- eller ruttjänster ansöker inte själv om rot- eller rutavdraget. Det gör den som utfört arbetet. Hen drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gjort.

Intyg

Skatteverket kräver intyg från föreningen att ni har en stuga på Fyrby samt kopia på försäkringsbrev.

Kontakta kassör som utfärdar detta.

Tvättstugorna

Är du som medlem intresserad av att få tillgång till våra tvättmaskiner?

Du köper en nyckel för 200 kr genom styrelsen, samma nyckel till alla tre tvättstugor. Bokning sker sedan genom att du skriver sedan upp dig på bokningslista i respektive tvättstuga.

Det finns tvättmaskin i alla våra servicehus, anemon, syrén och krokus.

Hyra klubbhuset

Det finns möjlighet att hyra klubbhuset för privata arrangemang, uthyrningen sköts av våra klubbhusfogdar. Kostnad 800 kronor. 

Finns även en ljudanläggning att hyra. Kostnad 300 kronor.

Kontaktuppgifter hittar ni under styrelsen.

Hyra släpkärran

Mellan 07-21 kan man hyra släpkärran.

Kostnad: 30:-/tim eller 150:-/dygn.

Bokningslista finns vid grind 4.

Ansvariga uthyrare hittar ni under styrelsen.

Medlemsrabatter

Alla som är kolonister i en förbundets medlemsföreningar har möjlighet att dra nytta av ett antal medlemsrabatter.

Ojop Garden

15 procent på kantjärn och andra stålprodukter för trädgårdsbruk.

Beställ via www.ojopgarden.se

Ange rabattkoden som står på medlemssidorna i senaste numret av Koloniträdgården.

Fröer hos Impecta

10 procent rabatt vid köp av fröer från Impecta Fröhandel via nätet, www.impecta.se. Använd rabattkoden som står på medlemssidorna i senaste numret av Koloniträdgården och det Förbundscirkulär som går ut till ordföranden. På Impectas hemsida hittar du rutan där du ska ange koden om du går till kassan, tittar i den grå rutan till höger och hittar rubriken Presentkort/rabattkod och klickar på den lilla pilen.

Plantor, frö och knölar hos Klostra

Klostra ger 10 procent rabatt på plantor, lök, knölar, rot och fröer under 2018 till alla enskilda kolonister i förbundets medlemsföreningar. På www.klostra.se finns en mängd olika plantor (grönsaker, kryddväxter, bär, blommor), sättlök, potatis, sparris, jordärtsskocka, dahlior och fröer att välja på. Ange rabattkoden som står på medlemssidorna i senaste numret av Koloniträdgården.

Färg från Flügger

Hos Flügger får du 20 procent rabatt på all färg i deras centralägda butiker. Dessutom får du 10 procent på tillbehör och 10-20 procent rabatt på tapeter beroende på märke. Innan köp, tala om att du är kolonist och uppge rabattnumret som finns i senaste numret av Koloniträdgården. Då ser deras system till att du får alla rabatter som du är berättigad till.

Solar Venti säljer soldrivna ventilations- och värmesystem

De kan hålla fukt och ge värme både i kolonistugor och även föreningshus. Som kolonist får du 10 procent rabatt på alla Solar Ventis produkter. Föreningar som vill köpa produkter till föreningshus får 20 procent i rabatt. Samtidiga köp av 5-9 produkter får även 50 procent i rabatt på fraktkostnaden. Vid beställningar på 10 produkter eller fler är frakten gratis. Uppge föreningsnamn och nummer samt lottnummer vid köptillfället (framgår på baksidan av Koloniträdgården i adressfältet, högst uppe till höger). Närmaste återförsäljare av Solar Venti hittar du på www.solarventi.se

Preem

Preem ger 30 öre rabatt/litern till Koloniträdgårdsförbundets medlemmar på både bensin och diesel om man skaffar Preemkort och använder det vid betalning. Kortet är gratis. Ansök på: www.koloni.org/medlem/medlemsrabatt

                                            ————————————-

Även Colorama/Weydes Färghus i Norrköping erbjuder ca 15 procent rabatt i butiken. Uppge att ni har stuga i Fyrby koloniförening.